UPDATE: Am ales un câștigător pentru concurs prin commenpicker.com. Video aici pe Youtube: and we have a winner. Câștigătoarea e denisa. Felicitări!
Luni și joi sunt zilele de apariție ale podcastului: luni avem proza la plic și joi dialogul cu câte un scriitor contemporan. A trecut un an de când fac podcastul acesta și câteodată nu îmi vine să cred că am făcut asta. A fost întotdeauna o idee răzleață, ceva ce nu credeam că o să reușesc să întreprind și deja mă imaginam prinzându-mi urechile în tot felul de probleme tehnice, fiind doborâtă de anxietatea pe care o cunosc și renunțând înainte să încep. Cu toate astea, iată-ne, am crescut și eu alături de podcastul acesta într-un an de zile și sunt recunoscătoare atât invitaților mei (cărora le mulțumesc din nou pentru toată deschiderea de care au dat dovadă), cât și ascultătorilor care au făcut să merite toată munca, tot efortul și toată dăruirea pe care am oferit-o acestui proiect.
Îmi doresc să cresc într-o zi Perfect Contemporan și să fac și mai multe lucruri grozave pentru voi. Până atunci, am adăugat rubrica #prozălaplic pentru a vă bucura nu doar cu discuții interesante, empatice și contemporane, dar și cu proze scurte contemporane delicioase. Sunt încântată de modul în care ați primit această idee și sper în continuare ca podcastul, în toate formele sale multiple, să vă însoțească în căști când mergeți pe stradă, gătiți, faceți lucruri cu mâinile, creați ceva sau pur și simplu aveți un moment de respiro. Pentru fiecare dată când cineva dă play, mă simt cu adevărat recunoscătoare. Și că se întâmplă asta, dar și că am avut totuși curajul să pornesc acest podcast care pentru mine înseamnă într-adevăr foarte mult.
Urmează să iau două săptămâni de pauză la podcast, urmând să revin cu conținut în martie. Motivul principal este legat de organizare, aș putea spune, dar e la egalitate cu oboseala și un pic de burnout. Sunt transparentă, cum mă știți, așa că nu vreau să vă arunc niște conținut doar să fie acolo și am ales să iau aceste zile să pregătesc următoarele discuții și înregistrări. Vă mulțumesc pentru răbdare și înțelegere și vă invit să ascultați restul episoadelor între timp. 🙂 În această așteptare vă propun și un mic giveaway.
Pentru a vă înscrie trebuie să scrieiți un comentariu aici pe blog răspunzând la întrebarea: Care e episodul tău preferat de podcast și de ce?
Ofer:
- Pușca de vânătoare, Yasuhi Inoue
- Cartea Orașelor (mai multe proze scurte scrise de diverși autori români, vol coordonat de Andreea Răsuceanu)
- Nimic nu e în neregulă cu mine, cartea mea de poezie
- Raftul cu ultimele suflări, Aglaja Veteranyi
- Oceanul cubic, Constantin Abăluță
Cărțile vor fi expediate prin poștă, la o adresă pe care mi-o va oferi câștigătorul. Concursul se desfășoară doar pe teritoriul României. Puteți participa de oriunde, cu condiția să-mi oferiți o adresă în România pentru expediere. Participarea la concurs înseamnă acordul vostru pentru prelucrarea datelor (adresă, nume).
Concursul începe azi (27 februarie) și se termină marți (7 martie). Câștigătorul va fi ales printr-un sistem random, probabil la commentpicker.com.
Acestea fiind spuse, spor la concurs și o să încerc să mă și odihnesc puțin în această pauză cât pregătesc următoarele episoade, ca să fac din nou față unui ritm mai alert. Mulțumesc de asemenea pentru înțelegere și pentru că ascultați în continuare Perfect Contemporan. Much love!
Poetă, podcaster, mamă, blogger, promoter cultural, expertă la visat cu ochii deschiși și inventat povești.
Mă poți susține aici: patreon.com/ramonaboldizsar
Ascultă și tu podcastul literar Perfect Contemporan! Mai scriu și la Revista Golan, Revista Psyche și citeștemă.ro
Am debutat în 2021 la Casa de Pariuri Literare cu volumul de poezie: Nimic nu e în neregulă cu mine.
Interviuri de ascultat/văzut: la Timpul Prezent, la Zest, la Biblioteca lui Gelu, altfel pe Youtube.
Interviuri de citit: pt IQads, pentru Adevărul (+partea a doua), Poetic Stand, Dlite-Blog-Goethe, pentru Mansarda Literară, Țignal CDPL.
Episodul meu preferat a fost cel cu Olga Ștefan. Nu auzisem de ea și m-a surprins foarte plăcut.
cel cu olga stefan clarr!!
Cel cu Lena Chilari, empatizez foarte mult cu poezia ei.
Episodul meu preferat este al doamnei LAURA IONESCU !
A fost foarte frumos si tot odata si foarte emotionant !
Episodul meu preferat este cel cu Ștefania Mihalache pentru că îmi place foarte mult poezia, dar îmi place foarte mult și de ea.
Episodul meu preferat a fost cel cu Ștefania Mihalache, ” Suntem o sumă de straturi”.Îmi place foarte mult poezia ei.Îmi place foarte mult de ea,este o persoana de la care ai ce învăța,a fost un postcas foarte frumoasă.
Eu v-am descoperit de curând ,iar din ce am apucat să urmăresc până acum episodul meu preferat e cel cu Cosmin Leucuța.Amintirile sale despre primele încercări literare mi-au adus aminte de copilăria mea când şi eu tot din plictiseală scriam diverse poezii şi povestiri,doar că n-am avut curajul să merg mai departe cu ele şi le-am păstrat pentru mine.
Episodul meu preferat este cel cu STEFANIA MIHALACHE pentru ca poezia sa este minunata !
Episodul meu preferat a fost cel cu Oana David. Aveam cartea ei pe lista de lectură și eram foarte curioasă să aflu detalii despre apariția sa. Cu atât mai mult că recenziile citite reprezentau toate entuziasmul cititorilor.
Episodul meu preferat a fost cel cu Răzvan Andrei, pentru naturalețea invitatului.
Salut! Amaiulte episoade preferate. Îmi plac subiectele din viața de zi cu zi ,de acum
Mulțumesc mult pentru podcasturi !
Eu vreau doar cartea ta 💞💞💞🙏
Episodul meu preferat este cel cu Laura Ionescu. Emotionant.
Cea cu Lena Chilari. Pentru mine Lena este o persoană de la care poți învăța multe și poveștile ei te fac să te gândești mai mult la tine, la starea ta mentală, dar și fizică. Mereu mi-a plăcut să aud cu câtă bucurie vorbește despre ea, dar și poeziile ei. Consider că Lena ar trebui să apară și în alte țari, nu doar în România. ❤️
Episodul meu preferat este cel cu Adrian Botez. Îmi place foarte mult colecția biografiilor romanțate de la Polirom și chiar îmi doream să aflu mai multe despre ce se întâmplă “în culise”.
Episodul preferat este cel cu Olga Ștefan. Am aflat lucruri interesante care mi-au deschis cu adevărat ochii.
N aș putea alege între cel cu Lena Chilari și cel cu Cătălina Stanislav. Două poete minunate, pe care le iubesc în aceeași măsură, alături, bineînțeles de cea mai frumoasă gazdă. La Cătălina am observat un pragmatism pe care îl invidiez cumva și la care aspir în același timp, iar Lena pare a fi un om super cald, mereu vesel, contrar poemelor din volumul de debut, aș putea spune :). Două podcast uri minunate, unde descoperi lucruri nu doar despre poeme, ci și despre poete. Mulțumim, Ramona! ,,Perfect contemporan” e ce trebuie și sper să ajungă la cât mai multă lume.
Episodul preferat trebuie sa fie cel cu Olga Stefan unde invitata aminteste de galagia din cap, o galagie pe care cred ca o experimentam cu totii, dar nu stiu cat constientizam din ea. Oricum, fiecare invitat reuseste sa puna degetul pe ceva atat de uman si simplu, dar complex. Olga Stefan e o experta in a lovi cu putere si, in acelasi timp, cu blandete.
Odihna placuta!
Cred că ediția mea preferată este cea cu Oana David. Mi-a plăcut enorm sinceritatea ei. 😊
Episodul meu preferat a fost cel cu Cătălina Stanislav, pe care am apreciat-o pentru sinceritatea si bunastarea ei. L-am inceput in autobuz si am ramas fascinat de ce se afla in spatele unui poem, gandurile si trairile inainte de a fi puse pe hartie, despre societate, lumea in care traim…tot ansamblul. Un podcast foarte reușit.
Cel cu Ștefania Mihalache, atata emotie nu am mai gasit foarte recent. poezia Stefaniei e minunata!
Daca ar fi sa aleg doar un podcast preferat, acela ar fi cel cu Cosmin Leucuta. Vreau mult sa citesc cartea sa, Cerul ca otelul, si m-am bucurat sa aflu mai multe despre omul din spatele acestei carti. Multumesc pentru frumoasa initiativa si ca ne bucuri sufletul in acest fel!
Episodul meu preferat din cadrul acestui podcast este cel cu Laura Ionescu, “ Poti să iubești si fără să te doară “, pe care l-am ascultat facând curatenie si plângând. A fost un podcast frumos si pur, m-am gândit la o persoană din familie, foarte apropiată pe care am pierdut-o în adolescență, si bineînteles, la mama mea. Multumesc pentru emoțiile traite alaturi de voi!