Unii se plâng de activitățile pe care ajung să le facă din pricina unui exces de timp liber, iar alții se trezesc pe la 3 dimineața să plimbe copilul în sistem ca să mai doarmă, așa, măcar până pe la 6 dimineața când se trezește copila de tot.

Dar astea sunt deja niște discuții plictisitoare, conform unui studiu performant care tre’ să existe pe undeva, părinții care stau acasă să aibă grijă de copii -sau măcar mămicile în primii cca. 2 ani de viață a puradeilor -au o grămadă de timp liber și sunt practic într-o vacanță continuă. Și dacă nu există un studiu, sigur sunt o grămadă de deștepți pe internet care presupun asta. La fel cum, foarte inteligenți cum sunt, fac judecăți de valoare -DE ALTFEL DEOSEBITE- despre fenomenul #metoo (”gen”:  și-a căutat-o, de ce a purtat fustă?) Știți despre ce vorbesc.

M-am exaltat, nu despre asta voiam să vă vorbesc astăzi. Aș fi vrut doar să readuc puțin la viață spațiul meu virtual – nu am mai scris pentru că mi-au decedat câțiva neuroni din pricina nesomnului și încerc să-mi recapăt luciditatea –inserts forceful laugh here. Am promis un post despre o carte, îl voi face curând, iar demersul nostru pentru încurajarea lecturii nu a fost în nici un caz amânat, așa că așteptați și posturile acelea, căci vor veni curând.

Între timp îmi savurez și eu cafeaua pe la 5 dimineața (acum câteva ore, știți, trezindu-te la 4:30 because reasons, ajungi să adulmeci mirosul de cafea la 5 dimineața de parcă e zeul trezirii, WHICH IT IS) în vreme ce donșoara se joacă fericită cu Mimi și Parmenide și Bufu -o păpușă, o pisică, o bufniță.  Când îmi revin, vă scriu și altele.

Citesc în paralel cu existența mea de trubadur personal al fiică-mi, Istoria asediului Lisabonei pe care am început-o anul trecut cam prin noiembrie și pe care am amânat-o pentru că nu am avut starea necesară să o lecturez. Am citit altele, care mai de care interesante, literatură pentru copii, distopii, fantasy, Philip K Dick, chestii interesante și fabuloase, iar acum am revenit la dragostea mea eternă pentru Saramago. Nu pot fi de acord cu Saramago -nu complet, nu… nu, nu deloc, cred, atunci când spune că scrisul ar fi o simplă muncă pentru el. Mă rog, într-o anumită măsură, poate fi, dar… tot nu pot să fiu complet de acord cu asta. Poate pentru că pentru mine e o plăcere mult prea mare și nu o datorie ritualică/plictisitoare, dacă asta s-ar presupune prin afirmația respectivă. Dar, în rest, Saramago is the best. Cumva, a ajuns unul dintre autorii mei preferați -dacă nu chiar pe primul loc. Ideea este următoarea: nu-l pot citi dacă nu ”sunt” complet acolo când citesc. Îmi place prea mult stilul său despre care, PAROL, nu pot spune, ca alții, că ar fi un stil pe care l-ar putea aborda oricine. Parafrazez, așa poate să scrie oricine, ignorând regulile. Ca să citez și eu un mare clasic în viață *dând din cap consternat*: Nu. Nu.

Așa că, până una  alta, duminică faină să aveți.

Ne revedem… curând.

Ooh, vă las și cu asta: CTP strikes again *inserts laugh here*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image