Astăzi o să vă vorbesc puțin despre o editură minunată de cărțulii pentru copii. M. este foarte interesată de tot ce înseamnă cărticele (i.e. până și o carte cu file subțiri cu rețete, cu imagini, i se pare interesantă și ți-o oferă să i-o citești). De aceea, am fost foarte interesată să îi dăruiesc cât mai multe cărticele frumoase cu care să se delecteze. Descoperind editura Usborne, aș avea un singur lucru (general) de spus: cărțile Usborne sunt pentru toți copiii. Indiferent de preocupările copilului, sunt sigură că se vor găsi anumite cărți care i-ar atrage atenția, măcar un pic. Dragoni, dinozauri, roboți, mașini în formă de tractoare, prințese, unicorni, ș.a.m.d. Tot ce îți poți imagina și nu îți poți imagina :).

Adesea am auzit întrebarea: da’ ce oferă cărțile astea așa în plus de sunt atât de scumpe? Și înțeleg preocuparea. În lumea asta părinții sunt preocupați să ofere odraslelor ce e mai bun și e uneori destul de ușor să cazi în extremă și să cheltuiești prea mult pe un lucru (orice ‘chestie’ care ți se pare ție necesară la momentul respectiv) când ai putea foarte bine să obții lucrul respectiv la un preț mai redus și cu aceleași beneficii minunate. So, I get it. Dar dacă mă întrebi dacă aceste cărți Usborne își merită banii, atunci răspunsul meu este da, da, își merită toți banii. Sunt diferite. Speciale. Lăsând la o parte calitatea evidentă a cărților (tot ce înseamnă copertare în cazul cărților cu coperți groase, imagini, file, personaje redate viu/colorat etc, etc, etc), este evident că sunt gândite drăgălaș și au anumite detalii care te surprind… pe tine, ca om mare, d’apăi pe un copilaș de 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 etc ani? You get my drift. Și mă refer strict la conținut. Sunt structurate frumos și au anumite detalii legate strict de conținut, atât la nivelul reprezentării prin imagini cât și la nivelul textului, încât chiar este greu… să nu le apreciezi :).

Și pentru că îmi plac atât de mult aceste cărticele care sunt făcute în U.K. și sunt în engleză, am căutat desigur să am și unu’, doi dealeri de cărți Usborne. Aș vrea să vă recomand  cu cel mai mare drag și cea mai mare încredere două reprezentate absolut minunate Andreea Robuțu și Andreea Onea; pe prima o puteți găsi pe pagina de Facebook Cărți din Lumea Copiilor – Usborne Individual Organiser în București iar pe a doua la Raftul Cu Povești De Aur – Independent Usborne Organiser în Dorohoi (cu livrare oriunde, pentru detalii contactați 🙂 ). Recomand cu mare încredere 🙂 și cu mare drag. Puteți vedea pe pagina lor oferte și diverse recomandări, precum și sugestii plăcute și serioase. Ba mai mult de atât: nu știi ce carte s-ar potrivi copilului tău? Nu prea înțelegi cum să navighezi pe site, sau ce cărți să alegi pentru că -serios- sunt prea multe și nu poți alege? Atunci poți vorbi cu încredere cu reprezentantul și sigur te va lămuri sau îți va oferi o sugestie.

O să dau două exemple.

(1) M. are o cărticică în formă de tractor condusă de un panda cu cățelușul său; am luat-o la recomandarea Andreei și cred că am citit-o împreună azi cam de zece ori. Nu vă mai spun ce încântată am fost eu când a ajuns pachetul. Once a bookworm, always a bookworm, I hope. Dar sunt atât de simpatice, interactive, și interesante aceste cărticele, că până și tu ca adult le îndrăgești. (Mulțumesc Andreea Robuțu pentru recomandarea minunată, Cărți din Lumea Copiilor – Usborne Individual Organiser).

(2) Andreea,  Raftul Cu Povești De Aur – Independent Usborn Organiser ne-a oferit o povestioară numită The Dinosaur Who Lost His Roar de la editura Usborne, o cărticică ilară și moralizatoare despre un dinozaur care își speria prietenii cu răgetul său de dinozaur fioros, până când l-a luat durerea în gât și nu a mai putut să le joace feste. Well, nu vă spun mai multe, doar cât de încântată poate fi M. când i-o citesc. Mulțumesc Andreea Onea pentru recomandare și cadoul fantastic.

De asemenea, să nu uităm, sunt un foarte bun exercițiu de învățare a limbii engleze. Cărțile Usborne chiar oferă o varietate foarte largă de cărți cu teme și subiecte și abordări diferite și interesante. De exemplu, o căritică cu imagini și text reprezentativ pe post de butoane -apeși și este citită denumirea respectivei reprezentări. O chestiune absolut banală, în fond, dar atât de jucăuș reprezentat încât… well, pe scurt, m-am distrat și eu apăsând butoanele-imagini. Mulțumesc dealerului meu pentru cărțile superbe și recomandări 🙂 recomand cu drag.

La Usborne găsiți și cărți de colorat pentru adulți și povestioare pentru copii mai mari; povești de tot soiul, cărți jucăușe, chiar și ghiduri și diverse cărticele mai serioase pentru învățarea anumitor lucruri… fie că vorbim despre denumirile dinozaurilor sau diverse limbi străine.

Recomand cărțile Usborne cu drag. Și recomand, mai ales, două reprezentante pentru care garantez fără echivoc 🙂 Cărți din Lumea Copiilor – Usborne Individual Organiser și Raftul Cu Povești De Aur – Independent Usborne Organiser. Pentru detalii, cu încredere.

 

 

 

 

 

One Comment

  1. Pingback: cărți magice pentru copii fantastici | de vorbă cu sine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Anti-spam image